Pajakan Kenderaan

Asas Pajakan

Tepat ketika anda menyewa kenderaan, anda berada di tingkat yang sangat asas untuk menyewakannya dari peniaga untuk jangka waktu tertentu. Ia biasanya 36 atau empat tahun. Pada saat tempoh sewa anda ditutup, anda mempunyai pilihan untuk memasang semula kenderaan kepada penjual atau mendapatkannya secara keseluruhan yang telah ditentukan, yang dijelaskan dalam kontrak sewa kereta kl

Itu satu ton tidak sama dengan membeli kenderaan. Mendapatkan strategi tanpa keraguan anda memilikinya setelah kredit dilunaskan.

Bayaran Pajakan

Bahagian sewa adalah semua perkara yang dianggap lebih rendah daripada bahagian kredit bulan ke bulan untuk kenderaan lain.

Bahagian pendahuluan kenderaan dari bulan ke bulan diselesaikan bergantung pada harga susunan, kos pembiayaan, dan jumlah bulan yang diperlukan untuk membayar balik pengakuan tersebut.

Keadaan positif dan Kekurangan Pajakan

Kelemahan penting dari penyewaan adalah bahawa anda tidak memastikan adanya insentif di dalam kenderaan. Pada tahap tertentu seperti menyewa rumah bandar. Anda membuat bahagian yang dipesan secara konsisten pula tidak mempunyai jaminan pemilikan kepada harta tanah setelah pajakan tergendala.

Untuk keadaan ini, ini menunjukkan bahawa anda tidak boleh menjual kenderaan atau menukarnya untuk mengurangkan kos kenderaan anda yang seterusnya.

Walau bagaimanapun, terdapat fokus utama untuk memajak juga. Ia merangkumi:

Pembayaran Bulanan Lebih Rendah

Sekiranya anda tertekan dari bulan ke bulan kos, sewa mendorong berat badan sehelai. Secara amnya, bahagian yang dirancang secara konsisten pada dasarnya tidak segan dengan kredit kenderaan. Beberapa individu malah memilih kenderaan yang lebih kaya daripada yang mereka boleh mengawasi.

Kereta Baru Setiap Beberapa Tahun

Bagi orang-orang tertentu, tidak ada rintangan untuk melancarkan perjalanan baru yang berkilau. Sekiranya anda salah satu daripadanya, penyewaan mungkin merupakan kaedah terbaik. Tepat ketika pajakan habis dalam beberapa tahun, anda dapat mewujudkannya semula dan mendapatkan kenderaan baru anda yang seterusnya.

Penyelenggaraan yang jelas

Pelbagai kenderaan kereta sewa kl baru menawarkan jaminan yang meningkat pada kadar tiga tahun. Oleh itu, apabila anda menggunakan pajakan tiga tahun, sebahagian besar pembaikan harus dipastikan. Rancangan penyewaan secara amnya menghilangkan ancaman dari perbelanjaan mendadak yang mendasar.

Tiada Risau Jual Semula

Adakah tepat untuk menyatakan bahawa anda adalah jenis orang yang tidak suka menawar? Memandangkan ini sah, anda mungkin mengejek menawarkan kenderaan pertukaran anda kepada peniaga atau pembeli swasta. Dengan pajakan, anda pada dasarnya mengembalikan kenderaan. Keprihatinan utama yang perlu anda bimbangkan ialah membayar sebarang caj sewa, termasuk yang dikenakan kerana pelik atau jarak tempuh tambahan pada kenderaan.

Meningkatkan Potongan Cukai

Sekiranya anda menggunakan kenderaan anda untuk tujuan perniagaan, penyewaan sebahagian besarnya akan menghabiskan perbelanjaan pengurangan cukai lebih banyak daripada pembangunan. Ini kerana IRS melesenkan anda untuk mengurangkan kerosakan dan kos pembiayaan yang penting bagi setiap bahagian yang dirancang secara rutin. Sekiranya anda menyewa kenderaan mewah, jumlah yang dapat anda hadkan mungkin terhad.

Pertimbangan Jangka Panjang

Sekiranya anda memikirkan kesan anggaran yang dikeluarkan, sewa kelihatan kurang menarik. Oleh kerana anda tidak bernilai dan perlu membayar kos tertentu yang tidak termasuk kredit, termasuk caj pemerolehan (apalagi disebut kos permulaan pajakan), para pakar menyatakan bahawa biasanya lebih berpatutan untuk membeli kenderaan dan mencengkamnya setakat yang boleh diterima akal.

Pajakan lebih kurang memberi kelonggaran daripada membeli. Pemahaman itu melumpuhkan penyesuaian. Tidak diragukan lagi, persatuan kereta sewa kl mungkin meminta anda menukar sebarang kemajuan sebelum mengembalikannya, yang boleh menjadi penyiksaan dan perbelanjaan tambahan.

Selanjutnya, jika kenderaan itu ditandakan dalam bencana sebelum selesainya pajakan, anda mungkin berada dalam bahaya untuk kos tertentu yang tidak dapat dipastikan oleh jaminan kenderaan anda, kecuali jika pajakan tersebut bergabung dengan keselamatan jurang kenderaan. Keselamatan semacam ini berkaitan dengan sebarang kos yang mungkin diperlukan sebelum pajakan berakhir, sama ada kenderaan itu menjadi sampah.