Tips Kereta Sewa DI KL

Tips Kereta Sewa KL

kereta sewa kl

Kami mengetahui beberapa perkara mengenai tip kenderaan sewa. Sejujurnya, ada sedikit perkara yang kita cerca, namun menyewa kenderaan adalah salah satu daripadanya. Oleh kerana kita menempuh perjalanan sepenuh masa, kita tidak perlu menyewa kenderaan untuk menyiasat bantahan. Kami telah menyewa kenderaan di seluruh dunia, sehingga jumlahnya sangat banyak.

Sekiranya saya tahu, saya akan menyatakan lebih daripada 40 kereta sewa kl di enam daratan dan 30 negara. Setiap kali kita mempertimbangkan kenderaan sewa, kita mengerang dan mengerang dengan penuh harapan untuk membuat tempahan kenderaan sewa yang lain. Bagaimanapun, setelah melakukan tugas yang menakutkan, kami telah membina beberapa petua dan maklumat sokongan mengenai menyewa kenderaan.

Pada akhir malam saya duduk untuk bercakap dengan rakan dan mengakui bahawa dia tidak pernah menyewa kenderaan sebelumnya, pada usia 29 tahun. Pemurah, dan ini pertama kalinya di negara luar termasuk tahap tekanan yang lain. Saya memahami apa yang telah menjadi hal yang wajar bagi saya, boleh menjadi usaha yang luar biasa bagi yang tidak tercerahkan. Sekiranya anda mempertimbangkan untuk menyewa kenderaan, ini menemui semua petua penyewaan kenderaan yang paling disukai dan menipu untuk menyewa kenderaan.

1. Jauhkan dari bayaran tambahan lapangan terbang

Salah satu petua kereta sewa kl sewaan utama saya adalah untuk tidak menyewa dari terminal udara jika difikirkan. Terminal udara biasanya mengenakan premium untuk penginapan mendapatkan kenderaan anda secara langsung selepas penerbangan anda dan menurunkannya sebelum penerbangan lepas landas. Sesekali tempat tinggal untuk kita memang layak, namun sekarang dan lagi sudah tentu tidak. Biasanya tempat kerja penyewaan kenderaan yang terletak di dalam bandar menawarkan harga yang lebih rendah sehingga mengukur pilihan anda jika dibenarkan, walaupun ada kesulitan untuk anda pergi ke bandar terlebih dahulu dan selepasnya sewa.

Kami melakukan ini pada akhir Calgary ketika kami mendapati Enterprise mengenakan perbelanjaan $ 50 untuk mendapatkan terminal udara. Menaiki teksi berharga $ 25 – jadi kami menjimatkan $ 25! Selain itu, kami tidak memerlukan kenderaan sepanjang malam kerana kami muncul lebih lambat dari yang dijangkakan, jadi kami juga tersisa di sana.

2. Anda Mungkin Tidak Memerlukan Insurans

Organisasi penyewaan kenderaan suka memberi maklumat mengenai rancangan perlindungan mereka. Ia bermula semasa kitaran tempahan dan akan diteruskan ketika anda muncul di tempat kerja untuk mendapatkan kenderaan anda. Kadang kala, kita cukup membusuk dan mereka tidak menekan lebih jauh. Berbagai kesempatan, kami telah menolak perlindungan dan mereka terus menakut-nakutkan barang anda sehingga anda memberikan dan membeli pelan perlindungan gila mereka.

3. Dapatkan Kad yang Betul

Membawa saya ke titik seterusnya – kad caj dengan perlindungan sewaan penting. The Chase Sapphire Reserve adalah Visa perjalanan pilihan saya untuk beberapa sebab, namun perlindungan sewaan yang penting mungkin merupakan kelebihan terbaik (mengira pendaftaran Priority Pass). Pada saat anda meletakkan kenderaan sewa anda pada kad Chase Sapphire Reserve anda, anda mendapat penyertaan penting di seluruh dunia sehingga $ 75,000. Ini sangat luar biasa bagi kami kerana kami dalam perjalanan dan tidak mempunyai kenderaan atau rumah.

4. Selesaikan Kerja Anda

Berfikir bagaimana menyewa kenderaan? Pastikan melakukan semua kerja sekolah anda terlebih dahulu. Sebelum kita memegang kenderaan sewa, kita melakukan ketekunan sewajarnya dalam talian terlebih dahulu. Biasanya kita akan bermula dengan Rentalcars.com atau laman korelasi nilai yang lain untuk memikirkan berapa kos sewa kenderaan. Kami secara amnya menavigasi ke tempahan dengan frekuensi yang sama dengan motor tempahan orang luar ini dengan kos yang sangat rendah yang akan dikenakan semasa pembayaran.